
Mit barn har svært ved at sove
Hvilke søvnproblemer ses typisk hos børn og unge? Hvad skal du være særligt opmærksom på, hvis dit barn har svært ved at sove? Og hvad kan vi i det hele taget gøre, så børn får en bedre søvnkvalitet?
Få svar i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor psykolog Rasmus Alenkær har besøg af Anna Knakkergaard (børn- og ungelæge & klinisk hypnoterapeut) og Anne Virring (speciallæge i børne- og ungepsykiatri & afdelingslæge.
Mit barn er på vej ud i noget snavs
Hvornår skal man være bekymret? Hvad skal man blande sig i?
Og hvad kan vi forældre i det hele taget gøre, for at
passe på vores børns sikkerhed? Få svaret i denne udgave af podcasten BØRNEPSYKOLOGI, hvor Rasmus Alenkær har besøg af børn- og ungelæge Anna Knakkergaard + politiassistent med SSP-funktion Kåre Jensen.
Mit barn har ondt i maven
Rasmus Alenkær & Anna Knakkergaard
Hvad kan du gøre hvis dit barn ofte har ondt i maven uden nogen øjensynlig, fysiologisk grund? Hvad er funktionelle mavesmerter? Og hvordan behandler man funktionelle smerter i professionelt regi? Få svaret i den seneste udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor børnepsykolog Rasmus Alenkær har besøg af børn- og ungelæge Anna Knakkergaard.
Mit barn skal i skole
Rasmus Alenkær, Line Grønfeldt Olsen & Kirsten Kenne
Hvad skal du forvente, når dit barn starter i skole? Hvad kan du selv gøre for at det bliver en god start? Og hvad nu, hvis bekymringerne melder sig? Få svaret i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI, hvor børnepsykolog Rasmus Alenkær har besøg af børnehaveklasselederne Line Grønfeldt Olsen og Kirsten Kenne.
Mit barn tør ikke
Rasmus Alenkær & Anna Knakkergaard
Hvad er angst? Er angst det samme som at være bange? Og hvad kan du gøre som forældre, hvis der er noget, dit barn ikke tør?
Alt dette, og meget mere, taler vi om i serien “Mit barn…”, som er en del af podcasten BØRNEPSYKOLOGI - med Rasmus Alenkær. “Mit barn”-serien henvender sig primært til forældre, men alle med interesse i børn, familie og forældreskab kan lytte med.
Medvært: Anna Knakkergaard, børn- og ungelæge i Århus Kommune & hypnoseterapeut i eget regi.
Børnepsykologi udgives af Luc Publishing og findes på alle diverse streamingtjenester + alenkaer.dk.
DEL, TAG og anbefal meget gerne podcasten til andre.
Arthur Bruhn & det store valg 4
Illustration af Tatiana Goldberg, fra “Arthur Bruhn og det store valg” af Rasmus Alenkær
Hvordan sætter man sig i en citronmåne? Hvordan gør man skolen god igen? Og bliver det mon Arthur Bruhn der vinder valget - og således bliver anfører for elevrådet? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Arthur Bruhn & det store valg 3
Illustration af Tatiana Goldberg, fra “Arthur Bruhn og det store valg” af Rasmus Alenkær
Hvordan fører man valgkamp? Kan man ryge sit eget overskæg i en pibe? Og hvad sker der, når Arthur Bruhns pinlige mor begynder at gå til fitness?
Alt dette, og meget mere, får du måske svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Arthur Bruhn & det store valg 2
Illustration af Tatiana Goldberg, fra “Arthur Bruhn og det store valg” af Rasmus Alenkær
Lærer Yama og Victoria nogen sinde at samarbejde uden at rive hovederne af hinanden? Hvilket sejt job havde AKT-Povl før han blev skolelærer? Og skal man være bange for musikere, der spiller dødsmetal? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Arthur Bruhn & det store valg 1
Illustration af Tatiana Goldberg, fra “Arthur Bruhn og det store valg” af Rasmus Alenkær
Kan man spise en pizza med skumfiduser og leverpostej? Hvad er en anfører? Og hvordan bruger man helt præcist den kreative taletidsbold? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Det store valg” - som er efterfølgeren til “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Arthur Bruhn & superkræfterne 4
Illustration: Tatiana Goldberg. Fra “Arthur Bruhn & Superkræfterne af Rasmus Alenkær - Luc Publishing
Hvordan er det at være super nervøs når man optræder live på nationalt TV? Hvor mange M&Ms kan voksne mænd ved navn AKT-Povl spise på en gang? Og hvordan snyder man med snegle? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Arthur Bruhn & superkræfterne 3
Illustration: Tatiana Goldberg. Fra Arthur Bruhn & Superkræfterne af Rasmus Alenkær - Luc Publishing
Hvordan lyder det, når børn kritiserer de voksne magthavere for åben mikrofon? Hvilke undskyldninger er de mest anvendte, når en mor skal snige sig uden om en slankekur? Og hvordan går det til, at en lille video pludselig bliver et viralt hit på de sociale medier? Alt dette, og meget mere, får du svar på i denne særudgave af Børnepsykologi, hvor Rasmus Alenkær læser op af bogen “Arthur Bruhn og Superkræfterne”.
Arthur Bruhn & superkræfterne 2
Illustration af Tatiana Goldberg. Fra “Arthur Bruhn & Superkræfterne” af Rasmus Alenkær - Luc Publishing
Hvad er en superkraft? Hvorfor er forældre så pinlige? Og hvad sker der, når Arthur Bruhns skole bliver sat på den anden ende, fordi der kommer fornemt besøg?
Mens det “rigtige” BØRNEPSYKOLOGI er på sommerferie læser jeg både “Arthur Bruhn & Superkræfterne” og “Arthur Bruhn & Det store Valg” op her i podcasten.
Arthur Bruhn-bøgerne er skolesatire i børnehøjde. Alle kan lytte med: Børn, voksne og alt midt i mellem.
Arthur Bruhn & superkræfterne 1
Illustration af Tatiana Goldberg. Fra “Arthur Bruhn & Superkræfterne” af Rasmus Alenkær (Luc Publishing)
Hvordan ser skolen ud, når man oplever den fra et børneperspektiv? Hvordan er det at være et barn, der kan noget helt særligt? Og det vigtigste i virkeligheden at have en god ven?
Mens det “rigtige” BØRNEPSYKOLOGI er på sommerferie læser jeg både “Arthur Bruhn & Superkræfterne” og “Arthur Bruhn & Det store Valg” op her i podcasten.
Arthur Bruhn-bøgerne er skolesatire i børnehøjde. Alle kan lytte med: Børn, voksne og alt midt i mellem.
Henrik Dahls tale
Henrik Dahl & Rasmus Alenkær
Hvad er en god skole? Hvad er en god underviser? Og hvad kan en “blå” politiker gøre for at hjælpe folkeskolen godt på vej? Dagens gæst er Henrik Dahl, PhD, og medlem af Folketinget for Liberal Alliance siden 2015.
Den grønne betænkning
Rasmus Alenkær, Lotte Rod og Marianne Jelved
Hvad skal vi med folkeskolen? Hvad er der galt med folkeskolereformen? Og hvordan skulle folkeskolen være, hvis man spørger to politiske ildsjæle? Gæster: Lotte Rod - medlem af folketinget siden 2011 for Det Radikale Venstre, og Marianne Jelved tidligere skolelærer og medlem af folketinget siden 1987, ligeledes for Radikale Venstre.
Skilsmisse i børnehøjde
Rasmus Alenkær og Lene Stephensen
Hvordan reagerer børn, når deres forældre vælger at blive skilt? Hvordan taler man med sit barn om skilsmisse, både før, under og efter? Og er der nogle ting vi som voksne skal være særligt opmærksomme på, så børnenes trivsel ikke sættes over styr i forbindelse med skilsmisseprocessen? Gæst: Psykolog Lene Stephensen. Lene har i mere end 40 år bistået forældrepar i deres skilsmisseprocesser, og har skrevet bogen “SKILSMISSENS ABC” - sammen med Annika Lillelund Fauli.
Pædagogen som forandringsagent
Rasmus Alenkær, Mads Thomsen og Ulrik Kehman
Hvad er en forandringsagent? Hvordan kan pædagoger være forandringsagenter? Og hvad er alt det med forandringer egentligt godt for i den pædagogiske praksis? Alt dette, og meget mere, taler vi om i dette meget højenergiske afsnit af BØRNEPSYKOLOGI. Hold på hat og briller - der kommer en orkan!!!
Dagens gæster: Ulrik Kehman, pædagog, tidligere leder, klaverbokser og far til 6 børn i alderen 2 - 23 år. Mads Thomsen, forhenværende pædagog, nu lektor i pædagogik, selvstændig konsulent og forfatter (red.) til bogen “Pædagogen som forandringsagent” Akademisk Forlag - juni 2021.
PPV - en fælles opgave
Hvad er en PPV - Pædagogisk Psykologisk Vurdering? Hvilke udfordringer kan der være forbundet med en PPV? Og er der mon en anden og måske bedre måde, hvorpå vi kan undersøge og beskrive pædagogiske og psykologiske udfordringer hos børn og unge? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI.
Dette afsnit tager udgangspunkt i en (relativt) lille og (måske) nørdet del af den pædagogiske psykologi. Men lyt endelig med, også selv om du ikke er psykolog i PPR, for vi breder emnet ud, så det også bliver relevant for både lærere, pædagoger, ledere, forældre, konsulenter og beslutningstagere.
Gæst: Allan Nielsen, cand. psych fra Århus Universitet og psykolog hos PPR i Kolding.
Børnepsykologi er en non-profit podcast, som udgives af Luc Publishing. Den kan streames gratis fra vores hjemmeside (alenkaer.dk) og fra diverse streamingtjenester.
Nyuddannet og jobsøgende
Rasmus Alenkær, Mads Vilstrup Hoeg og Jacob Skou
Hvad skal man kunne som nyuddannet skolelærer eller skolepædagog? Hvilke kvalifikationer er skolelederne særligt fokuserede på i ansættelsesprocessen? Og hvordan får man som nyansat hjælp til at udvikle sig professionelt, når man har fået job i den pædagogiske verden?
Dagens gæster i BØRNEPSYKOLOGI er skoleleder Mads Vilstup Hoeg, og afdelingsleder/viceskoleleder Jacob Skou, begge fra Bramdrup Skole i Kolding.
Dette afsnit er en meget konkret håndsrækning til alle studerende/jobsøgende/ny-i-job på det pædagogiske område. Hjælp med at DELE og TAGGE - mange tak.
Den gode relation
Rasmus ALenkær, Sudanne Skaanning og Lone Witt Eriksen
Hvad er en god voksen/barn-relation? Hvorfor kan det være en udfordring at dyrke den gode relation, både i familen og i børneinstitutioner? Og hvad skal der til, så voksen/barn-relationer bliver endnu bedre? Alt dette, og meget mere, taler vi om i denne udgave af BØRNEPSYKOLOGI.
Gæster: Susanne Skaanning - tidl. lærer, când. pæd. pæd. psych, indehaver af Relate.nu og mor til fire. Lone Witt Eriksen - lærer og mor til tre.